The eNose Company

The eNose Company heeft een apparaat (Aeonose™) ontwikkeld dat snel en betrouwbaar hoofd-halskanker kan vaststellen aan de hand van ademanalyse.

De AeonoseTM werkt zeer eenvoudig. De patiënt blaast enkele minuten in het apparaat waarna binnen 15 minuten de uitslag van de test bekend is. Hiermee kan mogelijk op termijn de huidige diagnostiek (waarbij onder andere op grote schaal weefsel wordt afgenomen in het hoofd-halsgebied) vervangen worden door deze goedkopere, snellere en patiëntvriendelijkere methode. Het mogelijke belang van een deze innovatie voor patiënten met (verdenking op) hoofd-halskanker wordt in onderstaande film nader toegelicht.

 

De eerste studies die samen met het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) zijn uitgevoerd hebben tot een positieve uitkomst geleid. Nu is het moment gekomen om deze innovatie onder de aandacht te brengen en middelen te werven voor vervolgstudies, versnelde marktintroductie en pilots voor andere aandoeningen, zoals borstkanker, longkanker, prostaatkanker en darmkanker.

In onderstaande film wordt de werking van de AeonoseTM toegelicht.

Succesvolle crowdfunding campagne

In de zomerperiode 2014 heeft The eNose Company een succesvolle crowdfunding campagne gevoerd. Ruim 133 investeerders hebben gezamenlijk EUR 380.500 geïnvesteerd, ruim boven de doelstelling van EUR 250.000.

Deze investeerders hebben een lening afgesloten met het bedrijf tegen een jaarlijkse rente van 6% en een looptijd van 5 jaar. Daarnaast kunnen de investeerders ervoor kiezen om op een bepaald moment deze lening te converteren naar aandelen.

Wil je meer informatie over de gang van zaken achter de schermen van de AeonoseTM campagne klik dan hier.