In het nieuws en blog

De toonaangevende instellingen op het gebied van epilepsiezorg in Nederland, Kempenhaeghe ACE, SEIN en UMC Utrecht hebben samen met het bedrijf Livassured de NightWatch ontwikkeld. De NightWatch is een armband die nachtelijke epileptische aanvallen beter signaleert dan de huidige systemen.

Lees meer

Donderdag 22 oktober heeft Zorgfunders samen met The eNose Company en Haerst een presentatie gegeven over crowdfunding voor het Science Meets Business Netwerk in Nijmegen.

Lees meer

De onderneming Haerst BV, ontwikkelaar van diagnostiek met behulp van video beelden uit Ermelo, Gelderland, heeft haar investeringsronde met succes volbracht. Met behulp van Zorgfunders, hét crowdfunding netwerk binnen de Nederlandse zorgsector (zorgfunders.nl), zijn de twee oprichters van Haerst, Jeroen Terpstra en Stefan de Haas, op zoek gegaan naar investeerders die naast geld, ook expertise en netwerk meenemen om de veelbelovende ontwikkeling te versnellen.

Lees meer

In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan de crowdfunding campagne van Jeroen Terpstra. Jeroen is psychiater en heeft de Diagnostische Camera ontwikkeld binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Verder geven we een korte terugblik op de succesvolle NLC crowdfunding campagne die tijdens de zomerperiode heeft gelopen en is er interessant nieuws te melden over The eNose Company die vorig jaar een crowdfunding campagne heeft gevoerd. Tenslotte staan we stil bij enkele ontwikkelingen rondom Zorgfunders.

Lees meer

Op donderdag 1 oktober heeft de Rabobank voor haar relaties het congres 'grensverleggende zorg' georganiseerd.

Lees meer

NLC heeft in twee maanden tijd via crowdfunding €450.000 opgehaald bij ruim 100 investeerders. Met dit bedrag gaat NLC zes nieuwe zorginnovaties naar de markt brengen. Deze campagne is hiermee de meest succesvolle zorggerelateerde crowdfunding campagne tot nu toe in Nederland.

Lees meer

In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de NLC Ventures crowdfunding campagne die binnen drie weken de €100.000 grens ruimschoots gepasseerd is. Daarnaast leest u meer over de samenwerking tussen Zorgfunders en MedValue, een organisatie verbonden aan het Radboud UMC.

Lees meer

Woensdag 22 april heeft Zorgfunders een presentatie verzorgd over crowdfunding in de zorg als onderdeel van de workshop 'financiering van zorginnovaties'. Deze workshop was georganiseerd door de Kamer van Koophandel. Ruim 20 ondernemers in de zorg namen aan de workshop deel. Klik hier voor de presentatie.

Op initiatief van Co Politiek van Aimpact is de afgelopen maanden door tientallen auteurs gewerkt aan een boek over 'ehealth'. Zorgfunders heeft een artikel geschreven op welke wijze crowdfunding kan ondersteunen bij de versnelling van ehealth implementaties. Klik hier om het boek gratis te downloaden.

Begin september heeft Zorgfunders een presentatie gegeven tijdens een bijeenkomst van de Crowdfunding Hub in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

De slides van de presentatie en een link naar interview met Mark Lenssen van Zorgfunders met Tasso Heijnen, voorafgaand aan de presentatie treft u hieronder aan.

Lees meer