In het nieuws en blog

NLC heeft in twee maanden tijd via crowdfunding €450.000 opgehaald bij ruim 100 investeerders. Met dit bedrag gaat NLC zes nieuwe zorginnovaties naar de markt brengen. Deze campagne is hiermee de meest succesvolle zorggerelateerde crowdfunding campagne tot nu toe in Nederland.
 
NLC Ventures in Amsterdam helpt wetenschappelijke zorginnovaties naar de markt te brengen die de zorg kwalitatief beter en doelmatiger maken. NLC koppelt een ondernemend team aan de uitvinder. Samen gaan ze aan de slag om de innovatie daadwerkelijk in de praktijk te brengen. In ruil voor haar inspanningen wordt NLC samen met de uitvinder mede-eigenaar van de zorginnovatie.
 
Sinds haar oprichting in september vorig jaar is NLC met succes drie bedrijven gestart, waaronder een innovatie die ontstaan is vanuit het AMC. Via crowdfunding hebben de afgelopen twee maanden ruim 110 personen gezamenlijk €450.000 geïnvesteerd. Met dit bedrag kan NLC zes nieuwe zorginnovaties helpen om daadwerkelijk naar de markt te gaan. De investeerders in NLC worden hierdoor mede-eigenaar van minimaal negen zorginnovaties en hebben op deze manier hun investeringsrisico gespreid.
 
NLC is met uitvinders van zorginnovaties op het gebied van domotica, medical imaging en medical devices in gesprek en verwacht op korte termijn nieuwe samenwerkingen aan te gaan.
 
AAEAAQAAAAAAAASJAAAAJDM0YjY5NjI4LTQ5ZDItNGQ0OC1hMjA4LTJhNzU5M2ZiMjgzZA-2

Terug naar overzicht