In het nieuws en blog

De onderneming Haerst BV, ontwikkelaar van diagnostiek met behulp van video beelden uit Ermelo, Gelderland, heeft haar investeringsronde met succes volbracht. Met behulp van Zorgfunders, hét crowdfunding netwerk binnen de Nederlandse zorgsector (zorgfunders.nl), zijn de twee oprichters van Haerst, Jeroen Terpstra en Stefan de Haas, op zoek gegaan naar investeerders die naast geld, ook expertise en netwerk meenemen om de veelbelovende ontwikkeling te versnellen.

De investeerders brengen hierbij ondernemerservaring en specifieke zorgexpertise (Jamal Ammi van Ammi Zorg en Nico Klay, voorheen Bergman Klinieken), ICT- en technische expertise (Rob Jeurissen, Ronald de Ruig en Jan Peter Smit van CTB) en tenslotte een sterk netwerk en financiële expertise (Mark Lenssen van Zorgfunders en Joost Kruytzer voorheen van KPMG/Plexus) met zich mee.

De kapitaalversterking wordt gebruikt om de tweede generatie van de Diagnostische Camera naar de markt te brengen.

De redenen om in Haerst BV te investeren laten zich het best verwoorden door Nico Klay: “het idee om diagnostische gesprekken tweezijdig vast te leggen, en met behulp van nieuwe technieken steeds verder te objectiveren is eenvoudig en zeer aantrekkelijk. Het potentieel en de maatschappelijke meerwaarde is indrukwekkend. Iedereen kan zich de winst in bijvoorbeeld de psychiatrie voorstellen. Maar ook op vele andere gebieden is deze methodiek van toepassing. De energie en drive van de oprichters om hun droom te realiseren werkt aanstekelijk en enthousiasmerend”.

De twee oprichters behouden een meerderheidsaandeel in de onderneming.

Terug naar overzicht